TURISM

Datorită aşezării comunei în imediata apropiere de fluviul Dunărea, turismul capătă o revigorare. În acelaşi timp, pe teritoriul administrativ al comunei se află o pensiune turistică (cu specific vânătoresc).

Pensiunea „Castel“, un fost conac, este situată în inima câmpului, la şapte kilometri de Chiciu. Departe de zgomotul oraşului, zona oferă cadrul ideal pentru o vacanţă perfectă. Accesul la pensiune se face pe un drum de câmpie ori pe dig până la kilometrul 388. Unul din cele trei imobile refăcute este un fost conac de vânătoare boieresc. Acesta a fost ridicat în anii 1800, iar în perioada comunistă a fost reconstruit pentru o exploataţie agricolă. În 2005 a început construcţia pensiunii care este alcătuită din două corpuri cu un nivel şi unul cu două etaje. Pensiunea dispune şi de un iaz pentru pescuit şi de o minigrădină zoologică.

Alte puncte de atracţie turistică ale comunei Grădiştea mai pot fi considerate şi: siturile arheologice (Movila Berzei, Măgura Cuneştilor şi Grădiştea Ceacu), bisericile considerate monumente istorice ce poartă hramul Sf. Ierarh Nicolae din satele Bogata şi Rasa, monumentele eroilor din Grădiştea şi Rasa dar şi lacul Gălăţui.