invitatie ziua recoltei

SPDE 135919090510442

Ciclism prin Grădiştea –Tradiţie , Cultură şi Natură

          Comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi a implementat proiectul „Piste pentru ciclişti – cale de valorificare a tradiţiilor şi potenţialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”.

          În data de 07 septembrie 2019 va avea loc la Grădiștea ”SĂRBĂTOAREA TOAMNEI”. Această sărbătoare va expune către toţi roadele muncii gospodăriilor din Gradiştea -oameni harnici  cu gospodării bogate. Vor avea loc spectacole de folclor, tombole organizate de sponsori cu premii în natură şi concursuri pentru elevi.

          La târg se vor valorifica de către producătorii locali roadele grădinilor de legume, apicultorii vor veni cu produsele din acel an, strugurii culeşi vor fi oferiţi către populaţie.

          În acest fel zona va deveni cunoscută celor din imediata ei vecinătate ca un rezervor de produse agricole de calitate superioară cu preţuri accesibile de producător.

          Deplasarea cu bicicleta prin comună se va face în condiţii de siguranţă pe pista pentru ciclişti construită în cadrul proiectului. Pista pentru ciclişti se desfăşoară de-a lungul Drumului Naţional 31 Călăraşi- Olteniţa, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălăţui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiştea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lăţime de 1,0 m şi 29 platforme de încrucişare cu lungimea de 8 m şi lăţimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

          Activităţile propuse a fi realizate prin proiect vor conduce la dezvoltarea durabilă a comunei Grădiştea şi la ridicarea calităţii vieţii locuitorilor ei.

         

Pentru mai multe informaţii,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiştea, judet Călăraşi

Tel: 0242/336.017 , E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

         

              

 

              

comunicat online

Ciclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură

               Comuna Grădiștea, județul Călărași a implementat proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”

               În data de 27 iulie 2019, la Grădiștea va avea loc a cincea ediție a Festivalului Bicicletelor , care va deveni o traditie în comuna Grădistea.  Târgul care va fi organizat cu această ocazie va promova produsele culinare locale tradiționale și produsele de artizanat.

               Se va organiza un spectacol la care vor fi invitați să participe ansamblul local și elevii școlilor din localitate. Vor fi organizate concursuri (de ciclism, de desene, de fotografie), mini expoziție, expoziție culinară a gospodinelor din localitate. Manifestarea își propune să contribuie la atingerea unuia din obiectivele creării pistei pentru cicliști și anume dezvoltarea durabilă a zonei prin turism alternativ care are la bază principii de minimizare a impactului activităţii turistice asupra mediului natural în vederea obţinerii creșterii ecologice contribuind la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de conservare la prezervarea tradițiilor locale și la reanimarea acestora.

               Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

               Prin această investiţie se încearcă revitalizarea spirituală şi culturală a comunei, dezvoltarea spiritului civic al locuitorilor, prin promovarea tradiţiilor culturale locale, cu ocazia fiecărei manifestaţii cultural artistice.

              

Pentru mai multe informații,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiștea, judetul Călărași

Tel: 0242/336.017 , E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 FESTIVALUL BICICLETELOR 1

 

              

afis GRADISTEA 2019 (3)

PROGRAM ”ZIUA COMUNEI, SĂRBĂTOAREA DUNĂRII, A MARINEI ȘI A PESCARILOR”

16 AUGUST 2019

 

INTERVAL ORAR 1400 - 1700

  1. TÂRG ORGANIZAT CU PRILEJUL ZILEI COMUNEI, SĂRBĂTORII DUNĂRII, A MARINEI ȘI A PESCARILOR
  2. INAUGURAREA BAZEI SPORTIVE ”NELU BARAITARU”
  3. ACORDAREA DIPLOMELOR PENTRU CATEGORIA ”SPORT”
  4. ACORDAREA PLACHETELOR PENTRU ANIVERSAREA A 50 DE ANI DE CĂSĂTORIE
  5. MOMENT ARTISTIC AL ANSAMBLULUI ”GHIOCEI DE BĂRĂGAN” AL ȘCOLII GRĂDIȘTEA
  6. MOMENT ARTISTIC ”ANSAMBLUL FOLCLORIC BRÂULEȚUL DUNĂRII JUNIOR”
  7. MOMENT ARTISTIC ”ANSAMBLURILE REUNITE - ANSAMBLUL FOLCLORIC BRÂULEȚUL DUNĂRII ȘI ANSAMBLUL FOLCLORIC BĂRĂGANUL”
  8. MOMENT ARTISTIC ”ANSAMBLUL FOLCLORIC GEORGIA”

INTERVAL ORAR 1700 - 2300

  1. MOMENT ARTISTIC CU ARTIȘTI CONSACRAȚI

ORA 2150 - FOC DE ARTIFICII

 

 

Ciclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură

               Comuna Grădiștea, județul Călărași a implementat proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”.

               Valoarea totală a proiectului este de 566.635 lei, din care valoarea eligibilă este de 456.401 lei, valoare TVA de 110.234 lei, iar valoarea de cofinanţare de 2.189 lei. Perioada de implementare  a proiectului este de 12 luni.

               Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzesti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

               În data de 16 august, la Grădiștea se sărbătorește “Ziua Comunei, Sărbătoarea Dunării, a Marinei și a Pescarilor” , eveniment organizat în mod tradițional în fiecare an în preajma zilei de 15 august- Sfânta Marie Mică (Adormirea Maicii Domnului). În cadrul evenimentului , pe lângă manifestările care au loc tradițional, se va organiza și un târg cu produse agro - alimentare și de artizanat.

                Comuna Grădiștea este o localitate Dunăreană cu acces la mai multe lacuri ai cărei locuitori pe lângă agricultură au practicat și pescuitul (lucru dovedit de artefactele descoperite pe teritoriul comunei în cele trei situri arheologice). În mod tradițional pentru locuitorii comunei această dată este o sărbătoare.

               Datorită proiectului și a pistei de cicliști realizate, această sărbătoare va contribui la promovarea turismului local și la dezvoltarea durabilă a zonei.             

              

Pentru mai multe informații,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiștea, judet Călărași

Tel: 0242/336.017 , E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

              

 comunicat online 2 zilele comuneir 1