afis GRADISTEA 2019 (3)

PROGRAM ”ZIUA COMUNEI, SĂRBĂTOAREA DUNĂRII, A MARINEI ȘI A PESCARILOR”

16 AUGUST 2019

 

INTERVAL ORAR 1400 - 1700

  1. TÂRG ORGANIZAT CU PRILEJUL ZILEI COMUNEI, SĂRBĂTORII DUNĂRII, A MARINEI ȘI A PESCARILOR
  2. INAUGURAREA BAZEI SPORTIVE ”NELU BARAITARU”
  3. ACORDAREA DIPLOMELOR PENTRU CATEGORIA ”SPORT”
  4. ACORDAREA PLACHETELOR PENTRU ANIVERSAREA A 50 DE ANI DE CĂSĂTORIE
  5. MOMENT ARTISTIC AL ANSAMBLULUI ”GHIOCEI DE BĂRĂGAN” AL ȘCOLII GRĂDIȘTEA
  6. MOMENT ARTISTIC ”ANSAMBLUL FOLCLORIC BRÂULEȚUL DUNĂRII JUNIOR”
  7. MOMENT ARTISTIC ”ANSAMBLURILE REUNITE - ANSAMBLUL FOLCLORIC BRÂULEȚUL DUNĂRII ȘI ANSAMBLUL FOLCLORIC BĂRĂGANUL”
  8. MOMENT ARTISTIC ”ANSAMBLUL FOLCLORIC GEORGIA”

INTERVAL ORAR 1700 - 2300

  1. MOMENT ARTISTIC CU ARTIȘTI CONSACRAȚI

ORA 2150 - FOC DE ARTIFICII

 

 

Ciclism prin Grădiștea –Tradiție , Cultură și Natură

               Comuna Grădiștea, județul Călărași a implementat proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”.

               Valoarea totală a proiectului este de 566.635 lei, din care valoarea eligibilă este de 456.401 lei, valoare TVA de 110.234 lei, iar valoarea de cofinanţare de 2.189 lei. Perioada de implementare  a proiectului este de 12 luni.

               Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzesti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

               În data de 16 august, la Grădiștea se sărbătorește “Ziua Comunei, Sărbătoarea Dunării, a Marinei și a Pescarilor” , eveniment organizat în mod tradițional în fiecare an în preajma zilei de 15 august- Sfânta Marie Mică (Adormirea Maicii Domnului). În cadrul evenimentului , pe lângă manifestările care au loc tradițional, se va organiza și un târg cu produse agro - alimentare și de artizanat.

                Comuna Grădiștea este o localitate Dunăreană cu acces la mai multe lacuri ai cărei locuitori pe lângă agricultură au practicat și pescuitul (lucru dovedit de artefactele descoperite pe teritoriul comunei în cele trei situri arheologice). În mod tradițional pentru locuitorii comunei această dată este o sărbătoare.

               Datorită proiectului și a pistei de cicliști realizate, această sărbătoare va contribui la promovarea turismului local și la dezvoltarea durabilă a zonei.             

              

Pentru mai multe informații,

Oana-Denisa Glăvan

Primaria comunei Grădiștea, judet Călărași

Tel: 0242/336.017 , E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

              

 comunicat online 2 zilele comuneir 1